{ "title": "Kinoa Kısır", "image": "https://www.kinoabitkisi.gen.tr/images/Kinoa-Kisir-76.jpg", "date": "19.01.2024 08:07:29", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Kinoa Kısır, hanımların 5 çaylarının ve günlerinin vazgeçilmezi olan kısır kinoa ile çok daha sağlıklı ve kilo aldırmayacak şekilde hazırlanabilir. Üstelik her zaman bulgurla yapıp yediğimiz kısırdan inanın hiçbir farkı yok, aksine bana bulgurla yapılan kısırdan çok daha lezzeti geldi. Deneyince ne demek istediğimi daha rahat anlayacaksınız. Üstelik kinoa besin değerleri açısından o kadar zengin ki kinoa kısırı ile bir taşla iki kuş vurmuş oluyorsunuz, çünkü hem besleyici hem de normal kısır gibi kilo aldırma özelliğine sahip değil. Çünkü Kinoa karbonhidrat değil yüksek miktarda protein içeren bir besin. Bilindiği gibi sağlıklı bir protein kişiye hızla kilo verdirir ve üstelik hayvansal bir protein de değil bitkisel protein. Kinoa kısırını yapıp yediğinizde sizi uzun süre tok tutar. Kolay kolay acıktırmaz.

Kinoa kısır için gereken malzemeler
Kinoa kısır nasıl yapılır?

Burada normal kısır yaparken bulguru ıslatma süresinin daha kısa olduğunu biliyoruz, kinoada süre biraz daha uzun. Kinoaları yaklaşık 2 saat öncesinden soğuk su dolu bir kap içerisinde ıslatmamız gerekiyor. Islanan kinoaları 1.5 su bardağı su ile kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Pişmiş haldeki kinoaları soğuttuktan sonra tuz ve diğer baharatlarınızı ekleyin. Sırası ile domates ve biber salçasını, zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. Bu aşamaya gelen kinoaya domates rendesini de ekleyin. Yeşillikleri güzelce yıkayıp incecik doğradıktan sonra karışıma ilave edin. Aynı şekilde salatalık, yeşil biber ve renk vermesi için kapya biberleri de doğrayıp kinoa kısırınıza dahil edin. Limon suyunu da dilediğiniz kadar damak zevkinize göre ilave edin ve güzelce karıştırıp servis tabağına alın. Tadına doyamayacağınız kinoa kısırı hazır, afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }