{ "title": "Kinoa Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.kinoabitkisi.gen.tr/images/Kinoa-Nasil-Pisirilir-81.jpg", "date": "20.01.2024 02:30:31", "author": "Figen Canbolet", "article": [ { "article": "Kinoa Nasıl Pişirilir, Kinoa, bilinenin aksine buğday familyasından değildir. Şekli bakımından mercimeğe benzeyen kinoa vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Kinoa A, B, C, D, K vitaminleri ve magnezyum, potasyum, demir, fosfor, kalsiyum ihtiva eder. Kinoa içinde barındırdığı lifler sayesinde de kabızlık sıkıntısı çekenlere yararlı bir besin maddesidir. Kinoanın pişirilmesi de oldukça kolay ve pratiktir. Aşağıda vereceğimiz tarifi sizde eviniz de basit bir şekilde uygulayabilecek, uğraştırıcı bir yemek olmadığından çok fazla zaman harcamanıza da gerek kalmayacak. Ayrıca sofranızda besin değeri çok yüksek bir yemeğe yer açmış olacaksınız.

Kinoa malzemeleri
Kinoa Nasıl Yapılır?

Kinoayı bol su ile acı tadı çıkana kadar ovalayarak yıkayın, çünkü kinoanın yemeğin tadını bozan bir zarı vardır. Bu zarı çıkartmazsanız pilavınız da acımtırak bir tat meydana gelir. Biberleri iyice yıkayıp orta kalınlıkta küp şeklinde doğrayın. Soğanları yine çok kalın olmayacak şekilde küp-küp kesin ve tencerenize koyduğunuz yağ ısınınca ekleyin. Soğanlar şeffaf bir görüntüye ulaştığında yani pembeleştiğinde, salçayı ilave edin ve salçayı iyice kavurun. Daha sonra doğradığınız yeşil biber ve kırmızı bireri ekleyip çok fazla ölmesine izin vermeden kavurun. Yeterli derece kavrulan malzemelere kinoayı da ilave edip tüm malzemeleri harmanlayın üzerine suyunuzu ve yeteri kadar tuzu isteğe bağlı olarak karabiber, toz kırmızı biberi de ekleyerek kapağını kapatın. İlk önce hararetli ateşte su kaynayana kadar pişirin. Pilavın suyu kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, ara ara kontrol edin, suyunu tam olarak çektiğinde ocağın altını kapatıp demlenmeye bırakın. Kinoa pilavınız servise hazır. Yoğurt eşliğinde sıcak servis etmenizi öneririz.

Afiyet Olsun.

" } ] }