{ "title": "Kinoa Pilavı", "image": "https://www.kinoabitkisi.gen.tr/images/Kinoa-Pilavi-15.jpg", "date": "19.01.2024 09:48:32", "author": "Özlem Ercan", "article": [ { "article": "Kinoa pilavı, oldukça lezzetli ve besin değeri yüksek olan bir pilav çeşididir. Kinoa bitkisinin kendi tohumu olan ve kendi bitkisyle aynı adı kullanan kinoa vücuttaki tüm amino asit ihtiyacını oldukça karşılar ve tam protein besinin içeriğiyle diğer birçok tahıllardan farklı olarak ayrılmaktadır. Aslında tahılın kendi sınıfında görülse de kinoa bitkisi kesinlikle buğdaygillerden değildir. Dış görünüş şekli itibariyle mercimeğe çok benzeyen oldukça daha küçük bir tohumdur. Besin değeri oldukça çok yüksek olan kinoa zaman geçtikçe çok sevilen hale gelmektedir ve kinoa pilavı en çok sevilenler arasında yer almaktadır. İçerisinde A, B, C, D ve K vitamini bulundurmaktadır. Aynı zamanda içerisinde lif oranı oldukça yüksek bulunmaktadır. Kinoa Protein, magnezyum, demir, fosfor ve Kalsiyum gibi mineralleri de içermektedir kinoa pilavı, içeriğindeki bolca bulunan besin lifleri sayesinde oldukça uzun süre tok tutma gibi özelliğe sahip olmasından dolayı çok fazla tercih edilen pilavlar arasında yer alır ve kabızlığa karşı oldukça çok etkilidir. Kalorisi yüksek olduğu halde diyetisyen doktorlar tarafından oldukça önerilmektedir. Özellikle sebzeli yapılan kinoa pilavı oldukça besleyici ve faydalı yemekler içerisinde yer alır. Şimdi gelin bu besin değeri çok yüksek olan pilavı birlikte hazırlayalım.

Kinoa Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri
Kinoa Pilavı Nasıl Yapılır?

Süzgeç yardımıyla öncelikle kinoa çok temiz olacak şekilde bir güzel yıkanır. Kinoayı yıkadıktan sonra avucunuzla hafif bir şekilde ovalayarak temizlemek gerekir. Çünkü oldukça fazla acı bir tadı olan bir dış zarla kaplıdır ve eğer dikkatli olarak iyi temizlemezseniz pilava çok fazla acımsı tat vermesine etki edecektir. Kinoa pilavı hazırlarken çok titiz ve düzenli olarak hazırlık yapmanız gerekir. Daha sonra ise soğan, havuç ve biberleri küp-küp güzelce doğrayın ve tavaya zeytinyağını koyarak bir güzel iyice kavurun. Sebzeler pembemsi bir renk aldıktan sonra domates salçasını ekleyip fazla yakmadan birkaç dakika kavurma işlemine devam edin. Daha sonra bir güzel yıkanmış olan kinoayı tencerede tüm kavurulan malzemelerle bir güzel karıştırın ve üzerine 3 su bardağına yakın olan kaynamış suyu ekleyin. Daha sonra yeteri kadar tuz ilave edin ve pilavı yüksek ateşte kaynayana kadar kapağı kapalı bir şekilde bekleyin. Kaynadıktan hemen sonra ocağın altını kısın ve pişirmeye bırakın. Suyunu çekince kinoa pilavı pişmiş anlamına geleceği için altını kapatıp dinlenmeye bırakın. Yaklaşık 15 dakika sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }