{ "title": "Kinoa Salatası", "image": "https://www.kinoabitkisi.gen.tr/images/Kinoa-Salatasi-78.jpg", "date": "20.01.2024 07:42:45", "author": "Ayşe durak", "article": [ { "article": "Kinoa salatası; Son bir iki senedir restoran menülerinde yer almaktadır. Son dönemde sağlıklı beslenme reçetelerinin ve yemek tariflerinin vazgeçilmezleri arasında yer alır. Bütün dünyada bu kadar popüler olmasına gluten içermemesine ve benzeri tahıllara göre daha yüksek protein içermesi mükemmel bir vejetaryen yemeğidir. Çok yüksek protein içerdiğinden dolayı iyi bir diyet yemeğidir. Kilosuna dikkat edenler kinoayı beslenme listelerinden eksik etmemeleri gerekir. Piştikten sonra üzerine koyulan soslar sayesinde çok lezzetli yiyecek olmaktadır.

Kinoa salatası malzemeleri
Sos malzemeleri
Mutfak gereçleri
  • Yapışmaz bir tava.
  • Süzgeç
Kinoa salatası nasıl yapılır?

Kinoayı yıkayıp süzün. Bir tencerede bir bardak suyla 10 dakika haşlayın. Kinoa taneciklerinin etrafında beyaz bir çember oluştuğunda kinoalar pişmiş oluyor. Bir süzgeç yardımıyla süzün ve soğuk sudan geçirin, su kalmamasına özen gösterin. Çam fıstıklarını yapışmaz tavaya alıp, ara sıra karıştırarak rengi değişene kadar kavurmaya devam edin. Yıkanmış ve süzülmüş olan kıvırcık marul, roka, reyhan, fesleğeni istediğiniz büyüklükte doğrayın. Bütün malzemeleri büyük bir salata kasesinde birleştirin. Yarım tatlı kaşığı tuz ve iki çorba kaşığı balzamik sirkeyi de ekleyin. Zeytinyağını da salatalara her zaman koyduğunuz gibi koyun ve salatayı çok iyi karıştırın. Salatayı iyice karıştırdıktan sonra tadına bakıp, tuzunun ve sirkesinin kontrolünü yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }