Bol suda yıkadığınız ve suyunu iyice süzdüğünüz kinoa tohumlarını, sebze suyunda suyunu çekene kadar yaklaşık olarak 15-20 dakika haşlayın. Daha sonra kabuklarını soyduğunuz kabak ve havucu rendenin kalın tarafıyla iyice rendeleyin. Taze soğanları ise ince ince doğrayın. Dereotu ve maydanozları ince ince kıyın. Sonrasında sebze suyunda haşlanan kinoayı, cam bir karıştırma kabına alın ve soğuması için bir kenarda bekletin.
Rendelenmiş olan havuç, kabak ve haşlanmış patatesi doğranmış yeşilliklerle beraber karıştırın. Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve kişnişle tatlandırılmasını sağlayın. Sonrasında ise yumurtayı da kattıktan sonra tüm malzemeyi bir kaşık yardımıyla özleşene kadar karıştırınız. Zeytinyağını, teflon bir tavada kızdırın. Hazırladığınız
kinoalı köftesi harcından bir yemek kaşığı kadar alın ve tavaya bırakın. Üzerine ise hafif bir şekilde bastırarak arkalı ve önlü renk alana kadar kızartınız. Kızaran köfteleri kâğıt havlu serili bir servis tabağına almalı ve fazla yağını bırakmaları için 2-3 dakika bekletmelisiniz. En sonda ise bol suda yıkadığınız ve kurutmuş olduğunuz mevsim yeşilliklerini servis tabağına alarak köfteleri yerleştirin.
Afiyet olsun.