Kinoa, bilinenin aksine buğday familyasından değildir. Şekli bakımından mercimeğe benzeyen kinoa, vitamin ve mineraller açısından oldukça zengindir. Kinoa, A, B, C, D, K vitaminleri ve magnezyum, potasyum, demir, fosfor, kalsiyum içerir. İçerdiği lifler sayesinde de kabızlık sorunu çekenlere yararlı bir besin maddesidir. Kinoanın pişirilmesi de oldukça kolay ve pratiktir. Aşağıda vereceğimiz tarifi siz de evinizde basit bir şekilde uygulayabilir ve uğraştırıcı olmayan bu yemeği kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Ayrıca sofranızda besin değeri çok yüksek bir yemeğe yer açmış olacaksınız. Kinoa Malzemeleri
Kinoa Nasıl Yapılır? Kinoayı bol su ile acı tadı çıkana kadar ovalayarak yıkayın, çünkü kinoanın yemeğin tadını bozan bir zarı vardır. Bu zarı çıkarmazsanız pilavınızda acımtırak bir tat oluşur. Biberleri iyice yıkayıp orta kalınlıkta küp şeklinde doğrayın. Soğanları da çok kalın olmayacak şekilde küp küp kesin ve tencerenize koyduğunuz yağ ısınınca ekleyin. Soğanlar şeffaf bir görünüme ulaştığında yani pembeleştiğinde, salçayı ilave edin ve salçayı iyice kavurun. Daha sonra doğradığınız yeşil biber ve kırmızı biberi ekleyip çok fazla ölmesine izin vermeden kavurun. Yeterli derecede kavrulan malzemelere kinoayı da ilave edip tüm malzemeleri harmanlayın. Üzerine suyunuzu ve yeteri kadar tuzu isteğe bağlı olarak karabiber, toz kırmızı biberi de ekleyerek kapağını kapatın. İlk önce hararetli ateşte su kaynayana kadar pişirin. Pilavın suyu kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, ara ara kontrol edin. Suyunu tam olarak çektiğinde ocağın altını kapatıp demlenmeye bırakın. Kinoa pilavınız servise hazır. Yoğurt eşliğinde sıcak servis etmenizi öneririz. Afiyet Olsun. Kinoa Pişirme İpuçları
Kinoanın Faydaları
|