Kinoa SalatasıKinoa salatası, son yıllarda restoran menülerinde sıkça yer almaya başlamıştır. Sağlıklı beslenme reçetelerinin ve yemek tariflerinin vazgeçilmezleri arasında yer alır. Tüm dünyada bu kadar popüler olmasının sebepleri arasında gluten içermemesi ve diğer tahıllara kıyasla daha yüksek protein içermesi yer alır. Bu özellikleri sayesinde mükemmel bir vejetaryen yemeğidir. Aynı zamanda, yüksek protein içeriği onu iyi bir diyet yemeği yapar. Kilosuna dikkat edenler, kinoayı beslenme listelerinden eksik etmemelidir. Piştikten sonra üzerine çeşitli soslar eklenerek oldukça lezzetli bir yiyecek haline gelir. Kinoa Salatası Malzemeleri
Sos Malzemeleri
Mutfak Gereçleri
Kinoa Salatası Nasıl Yapılır?Kinoayı yıkayıp süzün. Bir tencerede bir bardak suyla 10 dakika haşlayın. Kinoa taneciklerinin etrafında beyaz bir çember oluştuğunda kinoalar pişmiş demektir. Bir süzgeç yardımıyla süzün ve soğuk sudan geçirin, su kalmamasına özen gösterin. Çam fıstıklarını yapışmaz tavaya alıp, ara sıra karıştırarak rengi değişene kadar kavurmaya devam edin. Yıkanmış ve süzülmüş olan kıvırcık marul, roka, reyhan veya fesleğeni istediğiniz büyüklükte doğrayın. Bütün malzemeleri büyük bir salata kasesinde birleştirin. Yarım tatlı kaşığı tuz ve iki çorba kaşığı balzamik sirkeyi ekleyin. Zeytinyağını da salatalara her zaman koyduğunuz gibi ekleyin ve salatayı çok iyi karıştırın. Salatayı iyice karıştırdıktan sonra tadına bakıp, tuzunun ve sirkesinin kontrolünü yapın. Afiyet olsun. |
Kinoa salatasının bu kadar popüler olmasının sebebi gerçekten de gluten içermemesi ve yüksek protein oranı mı? Kinoa pişirirken beyaz çember oluşmasının önemi nedir?
Cevap yazCafer Efe, kinoa salatasının popüler olmasının ana sebeplerinden biri gerçekten de gluten içermemesi ve yüksek protein oranıdır. Bu özellikleri sayesinde özellikle gluten hassasiyeti olanlar ve sağlıklı beslenmek isteyenler tarafından tercih edilmektedir. Kinoa pişirirken beyaz çember oluşması, tanelerin tam olarak piştiğini ve sindirimi kolaylaştıran saponinlerin temizlendiğini gösterir. Bu da hem lezzet hem de besin değeri açısından önemlidir.