Kinoa Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Kinoa Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kinoa pilavı, oldukça lezzetli ve besin değeri yüksek bir pilav çeşididir. Kinoa bitkisinin tohumları olan kinoa, vücuttaki tüm amino asit ihtiyacını karşılayan tam protein içeriğiyle diğer birçok tahıldan farklı olarak öne çıkmaktadır. Tahıl sınıfına girmesine rağmen, kinoa bitkisi buğdaygillerden değildir. Dış görünüşü itibariyle mercimeğe benzeyen, oldukça küçük bir tohumdur. Besin değeri oldukça yüksek olan kinoa, zaman geçtikçe daha çok sevilmekte ve kinoa pilavı da en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır. İçerisinde A, B, C, D ve K vitaminleri bulunur. Aynı zamanda lif oranı oldukça yüksektir. Kinoa, protein, magnezyum, demir, fosfor ve kalsiyum gibi mineralleri de içermektedir. Kinoa pilavı, içeriğindeki bolca bulunan besin lifleri sayesinde uzun süre tok tutma özelliğine sahip olmasından dolayı sıkça tercih edilen pilavlar arasında yer alır ve kabızlığa karşı oldukça etkilidir. Kalorisi yüksek olmasına rağmen diyetisyenler tarafından önerilmektedir. Özellikle sebzeli yapılan kinoa pilavı oldukça besleyici ve faydalı yemekler arasında yer alır. Şimdi gelin, bu besin değeri yüksek olan pilavı birlikte hazırlayalım.

Kinoa Pilavı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı dolusu kinoa
  • 3 su bardağına yakın kaynamış su
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 1 tane büyük boy havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Organik zeytinyağı
  • Tuz

Kinoa Pilavı Nasıl Yapılır?

Süzgeç yardımıyla öncelikle kinoa çok temiz olacak şekilde iyice yıkanır. Kinoayı yıkadıktan sonra avucunuzla hafifçe ovalayarak temizlemek gerekir. Çünkü kinoa, oldukça acı bir tada sahip olan bir dış zarla kaplıdır ve eğer dikkatlice temizlenmezse pilava acımsı bir tat verebilir. Kinoa pilavı hazırlarken titiz ve düzenli bir hazırlık yapmak önemlidir. Daha sonra soğan, havuç ve biberleri küp şeklinde doğrayın ve tavaya zeytinyağını koyarak iyice kavurun. Sebzeler pembeleşince domates salçasını ekleyip birkaç dakika daha kavurma işlemine devam edin. Daha sonra iyice yıkanmış olan kinoayı tencerede tüm kavrulmuş malzemelerle karıştırın ve üzerine 3 su bardağına yakın kaynamış suyu ekleyin. Yeteri kadar tuz ilave edin ve pilavı yüksek ateşte kaynayana kadar kapağı kapalı bir şekilde bekleyin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve pişirmeye bırakın. Suyunu çekince kinoa pilavı pişmiş demektir, ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakın. Yaklaşık 15 dakika sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kinoa Pilavı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kinoa Ne İşe Yarar?

Kinoa Ne İşe Yarar?

Popüler İçerikler

Kinoa Diyeti Listesi

Kinoa Diyeti Listesi

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kinoa Ekimi Nasıl Toprak İster?

Kinoa Ekimi Nasıl Toprak İster?

Kinoa Yetiştiriciliği

Kinoa Yetiştiriciliği

Kinoa Kalori Kinoa Kaç Kalori?

Kinoa Kalori Kinoa Kaç Kalori?

Kinoa Nasıl Tüketilir?

Kinoa Nasıl Tüketilir?

Kinoa Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kinoa Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

100 Gram Kinoa Besin Değeri

100 Gram Kinoa Besin Değeri

Güncel

Kinoa Üretimi İçin Uygun Toprak Şartları

Kinoa Üretimi İçin Uygun Toprak Şartları

Kinoa Zayıflatır mı?

Kinoa Zayıflatır mı?

Kinoa Bitkisi Nasıl Tüketilir?

Kinoa Bitkisi Nasıl Tüketilir?

Kinoa Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kinoa Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kinoa Kullanımı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kinoa Kullanımı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kinoa Zayıflama Ürünü

Kinoa Zayıflama Ürünü

Kinoa Tozu Yapısı

Kinoa Tozu Yapısı

Kinoa Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kinoa Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kinoa Nasıl Yetiştirilir?

Kinoa Nasıl Yetiştirilir?

Kinoa Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Kinoa Çeşitleri Türleri ve Özellikleri