Kinoayı yıkayıp süzün. Bir tencerede bir bardak suyla 10 dakika haşlayın. Kinoa taneciklerinin etrafında beyaz bir çember oluştuğunda kinoalar pişmiş oluyor. Bir süzgeç yardımıyla süzün ve soğuk sudan geçirin, su kalmamasına özen gösterin. Çam fıstıklarını yapışmaz tavaya alıp, ara sıra karıştırarak rengi değişene kadar kavurmaya devam edin.
Yıkanmış ve süzülmüş olan kıvırcık marul, roka, reyhan, fesleğeni istediğiniz büyüklükte doğrayın. Bütün malzemeleri büyük bir salata kasesinde birleştirin. Yarım tatlı kaşığı tuz ve iki çorba kaşığı balzamik sirkeyi de ekleyin. Zeytinyağını da salatalara her zaman koyduğunuz gibi koyun ve salatayı çok iyi karıştırın. Salatayı iyice karıştırdıktan sonra tadına bakıp, tuzunun ve sirkesinin kontrolünü yapın.
Afiyet olsun.